Que Fem

Que Fem

Hem inscrit a finals del 2007, les nostres vinyes en la D.O Costers del Segre i desprès junt a les oliveres al CCPAE, consell català de producció ecològica,

A mitjans de 2012 hem començat la construcció d’un petit celler en la part baixa soterrada de l’Era Galan, que aprofitant la inèrcia tèrmica del terreny estabilitza la temperatura mitjana entre 12 i 13 graus, quedant pràcticament constant durant tot l’any.

Amb aquests conceptes de bioclimàtica i criteris de simplificació i funcionalitat, vinificarem en petits dipòsits d’acer inoxidable de capacitat variable: 500 l., 1000 l. i de 2000 l. amb el suport de sistemes de refrigeració, quan sigui necessari.

La sala per la fermentació, la de criança en bóta i la de criança d’ampolles estaran ja acabades quedant plenament operatives per a la campanya de l’any 2016.

A primers de 2015 el Consell Regulador de la D.O. Costers del Segre ens admet com a membres de ple dret i inscriu el “Celler Era Galan” en el registre de cellers de la D.O. Costers del Segre.

S’ha incorporat al nostre projecte en la direcció tècnica del celler, l’enòleg Pere Escudé Gonzalve, expert en vinyes d’alçada i vins de muntanya.

De la tonelleria Radoux hem adquirit una primera tanda de bótes de roure francès de 300 litres, on es fusionaran els aromes afruitats i varietals del raïm amb els de la noble fusta.

A la finals de 2018 hem arribat a un acord de col·laboració per la gestió del celler i les vinyes amb el nostre veí, l’enòleg Raül Bobet, propietari de Castell d’Encus, un gran celler de la D.O. Costers del Segre.